Kávés receptek

english
Kávéautomata Valdo Café Kávégép
  Főoldal
Érdekességek

  • Hírek
  • Újdonság
  • Kávés receptek
  • A kávé története
  • Tudta-e a kávéról?

Kávés receptek

Összegyűjtöttünk, pár nagyon finom, de egyszerű kávéreceptet, melyet kávéautomatáinkkal könnyedén elkészíthet

 

Espresso romano

Hozzávalók:
- egy adag espresso kávé
- nagyon vékony citromhéj-spirállal tálalva
Elkészítés:
A citromhéj helyettesíthető néhány csepp, frissen préselt citromolajjal. Felszolgálása hagyományos eszpresszókávés csészében, mokkáskanállal. Cukrot kínáljunk hozzá, de tejet
nem szokás.

 

Bécsi csokoládés kávé

Hozzávalók:
70 g étcsokoládé
1 csipet fahéj
1 csipet kardamom
100 g tejszín
350 ml forró kávé
1 ek méz
1 tk cukor
Elkészítés:
Az étcsokoládét alacsony hőmérsékleten folyamatos keverés közben felolvasztjuk. A fahéjat, a kardamomot és 4 cl tejszínt a csokoládéba keverjük. A kávét a mézzel ízesítjük, majd szintén a csokoládéba öntjük, alaposan megkeverjük. A maradék tejszínt a cukorral keményre verjük. A kávét két csészébe öntjük, a tetejükre kerül a felvert tejszín. Végül fahéjjal és kardamommal megszórjuk.

 

Cafe Barraquito tojáslikőrrel

Hozzávalók:
150 ml zsírszegény tej
150 ml forró eszpresszó
2 tk sűrített tej
2 kis szelet citromhéj
2 ek tojáslikőr
cukor
Elkészítés:
Elkészítjük az eszpresszót, a tejet felmelegítjük, és felhabosítjuk. A sűrített tejbe kevés cukrot keverünk, majd a csészékbe öntjük, hozzáadjuk a citrom héját, a tojáslikőrt, végül felöntjük a kávéval, de nem keverjük össze. Tetejére a habosított tej kerül. Azonnal kínáljuk, cukorral.

 

Coffee Coco

Hozzávalók:
4 csésze kávé
150 ml kókusztej
2 ek kókuszlikőr
60 g hideg tejszín
Elkészítés:
A kókuszlikőrt és a tejszínt összeöntjük, félkeményre verjük. A kókusztejet a négy csészébe elosztjuk, majd a forró kávét ráöntjük. Tetejét a kókuszhabbal díszítjük.

 

Italian Hot Coffee Shot

Hozzávalók:
4 cl Amaretto likőr
4 csésze friss dupla eszpresszó
12 cl olasz brandy
1 tk tejszínhab csészénként
barna cukor
Elkészítés:
A brandyt és az Amaretto-t összeöntve felmelegítjük, tűzálló poharakba átöntjük, barna cukrot adunk hozzá. Felöntjük az eszpresszóval, végül a tejszínhabot fokozatosan hozzáadjuk.

 

Mexican Coffe

Hozzávalók:
4 csésze extra erős kávé
2 ek fahéj
600 ml felvert tejszín
4 ek cukor
2 ek szerecsendió
csokoládészirup
tejszínhab
Elkészítés:
A forró kávét a fahéjjal, a felvert tejszínnel, a cukorral és a szerecsendióval egy tálba tesszük, és mixerrel a legmagasabb fokozaton, kb. 2 percig keverjük. Minden csészébe - ízlés szerint - csokoládészirupot öntünk, majd a kávéval felöntjük. Tetejére tejszínhabot teszünk.